huid en haar

producten voor de verzorging van de vacht, manen en staart van je paard
Een paard met een pluk haar voor de ogen in een natuurlijke omgeving
duurzaam en schoon

natuurlijke verzorging

Als je de manen, staart en vacht van je paard goed verzorgt haal je klitten en vuil weg en voorkom je ongemak en huidproblemen. Regelmatig borstelen stimuleert de bloedsomloop en verspreidt natuurlijke oliën, wat bijdraagt aan een gezonde, glanzende vacht. Bovendien kun je de huid van je paard controleren op verwondingen, parasieten of andere gezondheidsproblemen.

hoe gebruik en bewaar ik zeep?
Een verzameling groene en paarse zeep
voor huid en haar

onze verzorgingsproducten

Vitasteed verkoopt verschillende verzorgingsproducten voor huid en haar. We doen dat wel met een duidelijke visie: we gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten, de producten zijn niet op dieren getest, vrij van palmolie, 100% vegan en bevatten geen (micro)plastics.

Vitasteed

Onze eigen voor paarden ontwikkelde blokzeep met alleen natuurlijke ingrediënten en de geur van fenegriek en rozemarijn.

Bedrijfslogo van Friendly Soap

Friendly Soap

Verschillende blokzepen met alleen natuurlijke ingrediënten die niet op dieren zijn getest.

Bedrijfslogo van Purvida Healthy Horse

Purvida Horse Health

Speciale verzorgingsproducten voor paarden, voor wonderverzorging, manen en vacht.

producten van Vitasteed

Uitverkocht
 9,95
Uitverkocht
 9,95

producten van Purvida Healthy Horse

Uitverkocht
 35,95
Uitverkocht
 30,95
Een paard dat in een waterplas met water aan het spelen is
strak in de vacht

Hoe vaak was jij jouw paard?

Elke keer als je op wedstrijd gaat? Alleen in de zomer, als het heel warm is? Of nooit? Te vaak is in ieder geval niet goed. Dan droogt de vacht van je paard uit en werkt het natuurlijke vochtafdrijvende vermogen niet meer goed. Dat gaat via een stofje dat in het zweet van je paard zit en latherine heet. Je kunt het herkennen als je paard schuim op de vacht heeft.

vlekkeloos schoon

Gebruik jij zeep voor je paard?

Maar natuurlijk ga je nooit iets doen met je paard als het niet schoon is. Voordat je zadel of tuig oplegt, zorg je er voor dat er geen vuil en modder op je paard zit. Je kunt prima zeep gebruiken om vacht, manen en staart schoon te maken. Zorg er wel voor dat je paard goed nat is voordat je zeep gebruikt en na de wasbeurt alle zeepresten goed uitspoelt.

Natuurlijke ingrediënten

Wat zit er in onze zeep?

Sodium cocoate is een verzepingproduct van kokosolie en natriumhydroxide (loog). Het heeft sterke reinigende eigenschappen en produceert een rijk schuim. 

Sodium rapeseedate is een verzepingproduct van koolzaadolie en natriumhydroxide (loog). Het heeft effectieve reinigende eigenschappen en produceert een zacht schuim. 

Sodium shea butterate is een verzepingproduct van een plantaardige vetstof die wordt gewonnen uit de noten van de sheaboom (Vitellaria paradoxa) en natriumhydroxide (loog). Het reinigt mild zonder uit te drogen, maakt de huid zacht en soepel, en beschermt tegen schadelijke invloeden. 

Essentiële oliën zijn geconcentreerde, aromatische stoffen die uit planten worden gewonnen. We gebruiken ze als natuurlijke geurstoffen.

De zeep is van van natuurlijke oorsprong en is milder voor de huid dan veel synthetische reinigingsmiddelen, waardoor het geschikt is voor gevoelige huidtypes.

een eerlijk verhaal over paarse zeep