Artimud (300 gr)

Artimud vult ondiepe gaten in hoeven en biedt langdurige bescherming tegen schade. Het bevat natuurlijke actieve stoffen die het gebied reinigen en de vorming van gezond weefsel ondersteunen.

 23,50

11 op voorraad

Artimud vult ondiepe gaten in hoeven en biedt langdurige bescherming tegen schade. Het bevat natuurlijke actieve stoffen die het gebied reinigen en de vorming van gezond weefsel ondersteunen.

Dankzij de dikke, kneedbare consistentie is het gemakkelijk aan te brengen en blijft het stevig op zijn plaats, zodat de beschermende stoffen langer kunnen werken.

Artimud is ideaal voor het beschermen van ondiepe witte lijnspleten, straalgroeven en externe scheuren. Het wordt vaak gebruikt onder plakijzers en pads om zolen en stralen in goede conditie te houden. Voor diepere, nauwere scheuren is Hoof-Stuff een betere oplossing.

Groene Franse Klei
Een antibacteriële klei die de kneedbare massa van Artimud zijn unieke consistentie geeft.

Natuurlijke Mineralen/strong>
Krachtige maar zachte actieve stoffen die reinigen en de natuurlijke regeneratie van zool en straal ondersteunen.

Honing/strong>
Honing heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en maakt de kneedbare massa van Artimud kleverig en soepel.

Essentiële Oliën/strong>
Zeer effectieve essentiële oliën die verzwakte structuren reinigen en versterken.

Wat is het verschil tussen Artimud en Hoof-Stuff?
Hoof Stuff wordt meestal gebruikt wanneer de spleet dieper is en een op textiel gebaseerde vulling kan behouden. Als vuistregel geldt: diep en smal = Hoof Stuff, ondiep en breed = Artimud.

Als test kun je proberen of vochtig watten in de scheur passen. Als dat het geval is, werkt Hoof Stuff waarschijnlijk het beste. Zo niet, kies dan voor Artimud.

Moet ik de scheur eerst uitspoelen?
Idealiter ten minste de eerste keer. Laat het goed drogen voordat je Artimud aanbrengt, want dit helpt het product beter te hechten.

Waar moet ik de scheur mee uitspoelen?
Alles wat ‘zacht’ is, volstaat, bijvoorbeeld zout water, verdunde azijn, enz. Vermijd doorspoelen met jodium, peroxide, bleekmiddelen, enz. omdat deze anders gezond weefsel kunnen beschadigen.

Hoe lang blijft Artimud zitten?
De tijd dat Artimud blijft zitten, varieert afhankelijk van specifieke omstandigheden. Over het algemeen is vervanging niet nodig als Artimud goed in de spleet blijft zitten. Meestal merken mensen dat ze het om de paar dagen moeten vervangen.

Kan ik Artimud bij een abces gebruiken?
Zorg ervoor dat het abces volledig is uitgedraineerd voordat je het opvult, en verwijder aanvankelijk tweemaal per dag de Artimud om te controleren of er geen vocht achter blijft zitten.

Kan ik Artimud onder een ijzer of pad gebruiken?
Ja, dit is een veelvoorkomend gebruik ervan om ervoor te zorgen dat de hoeven in goede conditie blijven wanneer ze bedekt zijn.

Moet ik mijn handen beschermen als ik Artimud aanbreng?
Nee, tenzij je allergisch bent voor eucalyptusolie of je handen schoon wilt houden.