Hoof stuff (290 g)

Hoof-Stuff dicht diepe gaten en scheuren af ​​die hoeven vatbaar maken voor binnendringend vuil. Actieve ingrediënten reinigen en natuurlijke vezels creëren druk om gezonde, natuurlijke weefselgroei te ondersteunen en te bevorderen.

 22,50

3 op voorraad

Hoof-Stuff dicht diepe gaten en scheuren af ​​die hoeven vatbaar maken voor binnendringend vuil. Actieve ingrediënten reinigen en natuurlijke vezels creëren druk om gezonde, natuurlijke weefselgroei te ondersteunen en te bevorderen.

De vezelige, kleverige consistentie helpt Hoof-Stuff op zijn plaats te blijven zodat de actieve stoffen langdurige ondersteuning kunnen bieden aan gezond weefsel.

Hoof-Stuff kan nuttig zijn voor de bescherming van witte lijn scheuren, centrale sulcus separatie, holtes en gras scheuren. Voor ondiepere, bredere scheuren kun je Artimud proberen.

Voor diepere holtes en abcesgangen die dieper kunnen gaan dan gemakkelijk te zien is, raden we aan Hoof-Stuff alleen te gebruiken onder begeleiding van je dierenarts of hoefverzorgingsprofessional. In deze situaties is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle opvulling regelmatig wordt verwijderd en voordat er meer materiaal wordt toegevoegd, om ophoping te voorkomen.

Mineralen
Krachtige maar zachte mineralen voor een ideale consistentie, reinigen het gebied en ondersteunen gezonde weefsels.

Natuurlijke vezels
Om de andere ingrediënten in contact te houden met hoefweefsels in holtes en druk te creëren ter ondersteuning van natuurlijke weefselgroei.

Honing
Met zijn vele geweldige actieve eigenschappen en een kleverige consistentie om Hoof-Stuff op zijn plaats te houden.

Moet ik de scheur uitspoelen voordat ik Hoof-Stuff aanbreng?
De eerste keer. Laat het goed drogen voordat je Hoof-Stuff aanbrengt, want dit helpt het product beter te laten hechten.

Waar moet ik de scheur mee uitspoelen?
Alles ‘zachts’ volstaat, zoals bijvoorbeeld zout water, verdunde azijn, enz. Vermijd het spoelen met waterstofperoxide, bleekmiddelen, jodium, enz., omdat deze anders gezonde weefsels kunnen beschadigen.

Hoe weet ik wanneer ik het moet vervangen?
Als je Hoof-Stuff verwijdert en het nog steeds helder wit en schoon is, dan hoef je het waarschijnlijk niet zo vaak te vervangen. Als het verkleurd is, moet je het vaker vervangen. We raden aan om Hoof-Stuff in eerste instantie na 24 uur te vervangen en daarna aan te passen afhankelijk van de toestand.

Moet ik de scheur elke keer als ik Hoof-Stuff aanbreng, uitspoelen?
Als de scheur eenmaal is doorgespoeld, is het niet nodig om deze opnieuw schoon te maken als er geen vuil in komt (dat wil zeggen, als de Hoof-Stuff op zijn plaats blijft). Hoof-Stuff hecht beter in een droge scheur.

Wat is het verschil tussen Artimud en Hoof-Stuff?
Hoof Stuff wordt meestal gebruikt wanneer de spleet dieper is en een op textiel gebaseerde vulling kan behouden. Als vuistregel geldt: diep en smal = Hoof Stuff, ondiep en breed = Artimud.

Als test kun je proberen of vochtig watten in de scheur passen. Als dat het geval is, werkt Hoof Stuff waarschijnlijk het beste. Zo niet, kies dan voor Artimud.

Kan ik Hoof-Stuff bij een abces gebruiken?
Zorg ervoor dat het abces volledig is leeggelopen voordat je het opvult, en verwijder in eerste instantie twee keer per dag de Hoof-Stuff om te controleren of er geen vocht achter blijft zitten.

Kan ik Hoof-Stuff onder een ijzer gebruiken?
Ja, je kunt Hoof-Stuff bijvoorbeeld in een scheur van de witte lijn aanbrengen en vervolgens kan er een hoefijzer overheen worden gezet.

Hoe breng ik Hoof-Stuff aan?
Trek de vezels uit het potje met een hoevenkrabber en leg het op de omgekeerde deksel, klaar voor gebruik.

Kan ik Hoof-Stuff zachter maken?
Hoof-Stuff is harder wanneer het koud is en zachter wanneer het warm is; na verloop van tijd kan de honing erin kristalliseren, waardoor het harder wordt. Door het gedurende langere tijd op een warme plaats te leggen, zal het weer zachter worden.

Moet ik handschoenen dragen als ik Hoof-Stuff aanbreng?
Vanuit veiligheidsoogpunt is dit niet nodig, maar het kan een goede manier zijn om je handen schoon te houden.

× Contact via WhatsApp