Sole Paint (500 ml)

Sole Paint reinigt grondig de onderkant van de hoef van een paard. De krachtige actieve ingrediënten werken op de onderkant van de hoef, verstevigen de hoef en ondersteunen de natuurlijke groei van gezond straalweefsel.

 22,50

1 op voorraad

Sole Paint van Red Horse Products is een product dat speciaal ontwikkeld is voor de verzorging en bescherming van de hoeven van paarden, met name de zolen en straal. Het wordt gebruikt om de hoeven in goede conditie te houden en om veelvoorkomende hoefproblemen zoals rotstraal en gevoelige zolen te behandelen.

Eigenschappen

  • Sole Paint bevat natuurlijke ingrediënten zoals zinkoxide en etherische oliën, waaronder tea tree olie en eucalyptusolie. Die oliën hebben krachtige antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dit helpt bij het bestrijden van rotstraal (een veelvoorkomende infectie van de straal) en andere hoefinfecties.
  • Het product biedt een beschermende laag die helpt om de hoef droog te houden, vooral in natte en modderige omstandigheden. Dit is belangrijk omdat overtollig vocht de straal en hoef kan verzwakken en vatbaarder maakt voor infecties.
  • Sole Paint bevat ingrediënten die helpen om de gevoelige delen van de hoef te verzachten, wat nuttig kan zijn voor paarden met dunne of gevoelige zolen. Dit maakt het een ideaal product voor paarden die gevoelig zijn bij het lopen op harde ondergronden.
  • In tegenstelling tot sommige andere hoefverzorgingsproducten blijft het product langere tijd op de hoef aanwezig, zelfs in natte omstandigheden. Dit zorgt voor een langdurige werking en bescherming.

Toepassingen

  • Sole Paint is bijzonder effectief in het behandelen van rotstraal. De antibacteriële eigenschappen van de ingrediënten helpen de infectie onder controle te krijgen en verdere schade te voorkomen.
  • Naast de behandeling van bestaande problemen kan Sole Paint ook preventief worden gebruikt om de hoef gezond te houden, vooral in natte of vochtige omstandigheden waarin de kans op hoefproblemen groter is.
  • Voor paarden met gevoelige zolen biedt het product bescherming en verlichting, waardoor de hoef beter bestand is tegen harde of oneffen oppervlakken.

Gebruik

Sole Paint wordt aangebracht op een schone hoef, direct op de straal en zool. Het kan met een kwast of spuitfles worden aangebracht en hoeft niet dagelijks te worden herhaald. Dat maakt het gemakkelijk in gebruik.

Voordelen

  • De combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals etherische oliën biedt een veilige en effectieve behandeling voor paarden.
  • Het blijft goed op de hoef zitten, zelfs bij natte omstandigheden, wat het een betrouwbaar product maakt voor het behoud van gezonde hoeven.
  • De antibacteriële eigenschappen zijn sterk genoeg om hardnekkige hoefinfecties aan te pakken.

Mogelijke nadelen

  • De etherische oliën in Sole Paint kunnen een sterke geur hebben, wat sommige paarden of eigenaren misschien minder aangenaam vinden.

Zinksulfaat
Een krachtig, niet-bijtend schimmelwerend middel.

Natuurlijke mineralen
Krachtige maar zachte natuurlijke mineralen die reinigen en de groei van gezonde hoefzool en straal ondersteunen.

Honing
Honing heeft unieke eigenschappen en een kleverige consistentie die helpt Sole Paint op zijn plaats te houden.

Natuurlijke oliën
Zeer effectieve essentiële oliën die helpen bij het reinigen en verstevigen van verzwakte structuren.

Groene Franse klei
Een reinigende klei die de verf zijn unieke consistentie geeft.

Kokosolie
Een zachte olie met actieve eigenschappen die helpt een verfachtige consistentie te creëren.

Hoe moet ik Sole Paint aanbrengen?
Sole Paint kan op de hoefzool worden gespoten en met een borstel worden uitgespreid, maar sommige mensen geven er de voorkeur aan om wat in een bredere container te gieten en de borstel daarin te dopen.

De vloeistof lijkt gescheiden, wat moet ik doen?
Vanwege de natuurlijke ingrediënten in Sole Paint kan het soms ontmengen, maar door het krachtig te schudden zou het weer moeten mengen. Als het niet de juiste consistentie krijgt, zullen we de fles voor u vervangen.

Mijn paard staat zowel binnen als buiten, welk product moet ik gebruiken?
Het hangt er echt vanaf of u de voorkeur geeft aan de consistentie van een product dat u kunt schilderen (Sole Paint) of smeren (Field Paste). Field Paste is iets krachtiger, maar het is waarschijnlijker dat strooisel eraan blijft plakken. Als u twijfelt, raden we meestal een dunne laag Field Paste aan omdat het iets krachtiger is.

× Contact via WhatsApp