Zincoblock liksteen

Zinktekort is een veelvoorkomend probleem bij paarden en kan de oorzaak zijn van bijvoorbeeld een doffe vacht en broos hoefhoorn. Als er te weinig zink in het organisme aanwezig is, kunnen toxines niet worden gebonden en blijven ze in het lichaam. Door de speciale combinatie van zink, kobalt en selenium is de zincoblock minerale liksteen geschikt voor het voorkomen van stofwisselingsstoornissen, huid- en vachtproblemen, broos hoefhoorn, spierziekten en vruchtbaarheidsproblemen.

 11,00

3 op voorraad

De zincoblok liksteen voor paarden van Imima is door de speciale combinatie van zink, kobalt en selenium geschikt voor het voorkomen van stofwisselingsstoornissen, huid- en vachtproblemen, broos hoefhoorn, spierziekten en vruchtbaarheidsproblemen. Zink is een essentieel mineraal voor paarden, omdat het betrokken is bij veel belangrijke lichaamsprocessen. Het speelt een cruciale rol in de immuunfunctie, huidgezondheid, groei, en herstel van weefsels. Zink ondersteunt de aanmaak van enzymen die nodig zijn voor stofwisseling, evenals de productie van eiwitten en hormonen. Het draagt ook bij aan de gezondheid van hoefgroei, het behoud van een gezonde vacht en het verminderen van ontstekingen.

Effecten en voordelen

  • Gezonde groei van hoef, hoorn en vacht
  • Verhoogt de vruchtbaarheid
  • Sterker immuunsysteem, bijvoorbeeld tegen schimmelziektes
  • Verbetering van het algemene welzijn
  • Ondersteunt het natuurlijke ontgiftingsproces van de dieren

Waarom een liksteen?

Een liksteen is goed voor paarden omdat het een handige manier is om essentiële mineralen en sporenelementen aan te vullen die niet altijd voldoende in hun dagelijkse voeding aanwezig zijn. Mineralen zoals natrium, kalium, magnesium, en calcium ondersteunen onder andere de spierfunctie, zenuwstelsel en botgezondheid. Paarden zweten veel, vooral tijdens het trainen of warm weer, en verliezen daarbij veel mineralen. De zincoblok liksteen voor paarden biedt hen de mogelijkheid om hun zout- en mineralenbalans op natuurlijke wijze te herstellen.

Bekijk ook de andere likstenen in ons assortiment.

Samenstelling
natriumchloride, calciumcarbonaat, melasse (0,2%)

Analytische ingrediënten
38% natrium (Na), 0,30% calcium (Ca)

Voedingsadditieven / kg:
9000mg zink(oxide) (3b603), 1400mg ijzer(sulfaatmonohydraat(II)) (3b103), 400mg kobalt (gecoat gegranuleerd kobalt(II)carbonaat) (3b304), 20mg selenium (gecoat gegranuleerd natriumseleniet) (3b802)

× Contact via WhatsApp